Особливості догляду за кумкватом

Кумкват, відомий також як Фортунелла або Кінкан – невеликий вічнозелений кущ, батьківщиною якого є Південна Азія.

Назва "кумкват" походить від співзвучної кантонської назви "гам гват", що в перекладі означає "золотий апельсин".

Плоди кумквата – наймініатюрніші з цитрусових, видовжені, дуже гарні, яскраві та ароматні.

Недарма цей смачний плід використовують для прикраси гарячих та холодних страв і десертів.

Смак кумквата дуже незвичайний, солодкий, з пікантною кислинкою.

У сирому вигляді його їдять разом з шкіркою, яка дуже тонка, смачна та трохи терпка.

У переробленому вигляді з кумквату готують цукати, джеми, варення, оригінальні соуси, плоди додають при приготуванні свинини, курки та риби.

Страви, приготовані з використанням кумквата, завжди виходять вишуканими, оригінальними, що мають незвичайний тропічний післясмак.

У плодах кумквату присутні вітаміни С і Р, пектинові речовини та ефірні масла.

Цікавим є те, що плоди кумквата абсолютно не містять нітрати.

Додавши кумкват в свій щоденний раціон, Ви значно поліпшите роботу своєї травної системи, знімете напругу, позбудетеся від апатії та депресивних сплесків.

З давніх часів і до цього дня кумкват активно використовують у народній китайській медицині, оскільки в його склад входять фурокумаріни, які успішно допомагають боротися з грибковими інфекціями, псоріазом та вітіліго.

Що цікаво, дивовижною властивістю кумквата, є здатність позбавляти від похмільного синдрому.

У Китаї після веселого застілля обов’язково лікуються цими фруктами.

Можливо спробуєте і Ви?

 

Вирощувати кумквати досить легко.

Дерева переносять будь-який рН грунту та прекрасно себе почувають в більшості типів грунтів, поки грунт добре дренований.

Також кумкват прекрасно переносить кліматичні умови приморських міст.

Важливо висаджувати кумкват в сонячному, безвітряному місці.

У наших широтах кумкват краще висадити в великий горщик та поставити у дворі на сонячне місце.

Горщик потрібно вибрати дуже великий з великими дренажними отворами.

Забирати деревця кумквату в будинок слід при температурі повітря -6-8°С.

 

Догляд

Ви повинні підтримувати вологість грунту, але необхідно уникати надлишку вологи.

Зверніть увагу, при недостатньому поливі плоди будуть опадати.

При посадці використовуйте добриво для цитрусових, дотримуючись інструкції на етикетці.

Дане добриво Ви можете придбати в нашому інтернет-магазині.

Надалі, використовуйте добриво чотири рази на рік.

Важливо!  Для того щоб рослина добре вкоренилася та радувала Вас своїми врожаями, перші два роки необхідно зривати всі плоди.

 

Обрізка

Обрізайте слабкі, тонкі та мертві пагони.

При зборі фруктів, зрізайте їх, щоб мінімізувати поранення рослини.

Після збору плодів, трішки підріжте рослину, щоб надати їй форму.

В нашому інтернет-магазині "БіоСад" Ви зможете придбати найкращі саджанці кумквату, які будуть радувати Вас своїми плодами довгі роки.

 

 

 

або

Зареєструйтесь, щоб мати доступ до всіх переваг шопінгу з Biosad

  • Доступ до Особистого кабінету
  • Отримання % від вартості замовлення на особистий бонусний рахунок
  • Можливість повної або часткової оплати замовлення бонусами
  • Інформація про наявність товару або зміни ціни на товар
  • Інформування про чинні акції та знижки
  • Можливість створення власного «Списку бажань»
  • Можливість збереження адреси та способу доставки
  • Доступ до всіх своїх замовлень